Skip to main content

Licht, sterk en slank

Aluminium is een licht metaal met een dichtheid van 2,7 kg per dm3.
In verhouding is aluminium daarmee ongeveer drie keer lichter dan staal.
Toch is aluminium voor zijn lage dichtheid en lichte gewicht een taai, sterk en elastisch materiaal. Deze relatieve sterkte maakt aluminium zeer geschikt voor diverse kozijn-toepassingen. Kenmerkend voor de aluminium kozijnen die wij produceren is de slanke profilering.

Corrosieweerstand, anodiseren, poedercoaten

Aluminium heeft de eigenschap zichzelf te beschermen tegen corrosie. In reactie met zuurstof vormt zich van nature een dunne oxidelaag op het materiaal.
Deze laag zorgt ervoor dat het aluminium beschermd is tegen de invloed van de buitenlucht.De corrosieweerstand van aluminium kan aanzienlijk verbeterd worden door het aluminium te anodiseren. Anodiseren is een uitstekende manier om het aluminium te verfraaien, waarbij kleuranodisatie ook tot de mogelijkheden behoort. Een ander vorm van afwerking is het poedercoaten van de profielen in elke gewenste Ral-kleur.De profielen worden gecoat door Qualicoat-licentiehouders en voldoen aan de eisen van een duurzaam coatingsysteem. Om de kwaliteit van ons product te garanderen zijn wij aangesloten bij de branche-organisatie VMRG.

Duurzaamheid en recyclebaarheid

Door de corrosieweerstand te vergroten ontstaat een zeer duurzaam en onderhouds-arm eindproduct.De aluminium kozijnen van Cornelisse Aluminium gaan vele tientallen jaren mee. Zijn de aluminium kozijnen na vele jaren dan toch aangekomen bij het eind van de levensloop dan bewijst het materiaal opnieuw zijn kracht dankzij de hoge mate van recyclebaarheid. Aluminium kan zonder kwaliteitsverlies gerecycled worden aan het einde van de levensloop. Hergebruik in combinatie met de duurzaamheid van het materiaal maakt aluminium tot een duurzaam materiaal.